WCA Ia taula'i atu i pisinisi fa'ava-o-malo i le vasa ea i le faitoto'a
banenr88

TALA FOU

Puna: Nofoaga su'esu'e i fafo ma fela'ua'iga mai fafo na fa'atulagaina mai pisinisi va'a, ma isi.

E tusa ai ma le National Retail Federation (NRF), o le a faʻaauau pea ona faʻaitiitia oloa mai fafo i le kuata muamua o le 2023. O oloa faʻaulufale mai i atunuʻu tetele a Amerika ua faʻaitiitia i lea masina ma lea masina talu ona maualuga ia Me 2022.

O le faʻaauau pea o le faʻaitiitia o oloa faʻaulufale mai o le a aumaia ai le "tau malulu" i nofoaga tetele o pusa ona o le a fuaina e le au faʻatau oloa oloa na fausia muamua e faʻatatau i le faʻagesegese o manaʻoga ma faʻamoemoega mo le 2023.

talafou1

O Ben Hacker, o le na faavaeina le Hackett Associates, o le na te tusia le lipoti faalemasina Global Port Tracker mo le NRF, na valoia: “O le faaulufaleina mai o uta uta uta i totonu o uafu tatou te ufiufi, e aofia ai ma le 12 pito sili ona tele o uafu a Amerika, ua uma ona paʻu ma o le a toe paʻu i le isi ono. masina i tulaga e lei vaaia i se taimi umi.”

Na ia taʻua e ui lava i faʻailoga lelei o le tamaoaiga, ae o loʻo faʻamoemoeina se paʻu.Ua maualuga le tau o le US, o loʻo faʻaauau pea ona siitia e le Federal Reserve le tului, ae o faʻatauga faʻatau, galuega ma le GDP ua siʻitia uma.

O loʻo faʻamoemoe le NRF o faʻaulufale mai pusa e pa'ū i le 15% i le kuata muamua o le 2023. I le taimi nei, o le faʻataʻitaʻiga masina mo Ianuari 2023 e 8.8% maualalo nai lo le 2022, i le 1.97 miliona TEU.O lenei pa'u ua fa'amoemoe e fa'avavevave i le 20.9% ia Fepuari, i le 1.67 miliona TEU.Ole tulaga aupito maualalo lea talu mai Iuni 2020.

E ui e masani ona fa'atupula'ia oloa mai fafo o le tautotogo, ae o lo'o fa'amoemoe o le a fa'aauau pea ona fa'aitiitia oloa fa'atau mai fafo.O loʻo vaʻaia e le NRF le pa'ū o le 18.6% i oloa faʻaulufale mai ia Mati i le tausaga a sau, lea o le a faʻalelei ia Aperila, lea e faʻamoemoeina ai le pa'ū o le 13.8%.

"O le au faʻatau oloa o loʻo i totonu o le vevesi o aso malolo faaletausaga, ae o uafu ua ulufale atu i le vaitau o le taumalulu ina ua maeʻa se tasi o tausaga sili ona pisi ma sili ona faigata na matou vaʻaia," o le tala lea a Jonathan Gold, le sui peresitene o le NRF mo le sapalai filifili ma faiga fa'avae.

“O le taimi lenei e fa’amae’a ai konekarate faigaluega i uafu i le Talafatai i Sisifo ma fa’atalanoaina fa’afitauli tau sapalai ina ia aua ne’i avea le ‘filemu’ o lo’o iai nei ma le to’a a’o le’i o’o mai le afa.

O lo'o fa'ailoa mai e le NRF o le fa'aulufale mai a le US i le 2022 o le a tutusa ma le 2021. E ui o le fuainumera fa'atatau e na'o le 30,000 TEU i lalo i le tausaga talu ai, ae o se pa'u malosi mai le fa'amaumauga fa'amau i le 2021.

O loʻo faʻamoemoeina e le NRF ia Novema, o se vaitaimi e masani ona pisi mo tagata faʻatau oloa e faʻapipiʻi faʻamaumauga i le minute mulimuli, e faʻapipiʻi ai le paʻu i masina taʻitasi mo le tolu masina faʻasolosolo, pa'ū 12.3% mai ia Novema i le tausaga talu ai i le 1.85 miliona TEU.

Ole tulaga aupito maualalo lea o oloa faaulufale mai talu mai Fepuari 2021, o le tala lea a le NRF.O Tesema o lo'o fa'amoemoe e toe suia ai le fa'asologa o le pa'u, ae o lo'o pa'u pea i lalo i le 7.2% mai le tausaga na muamua atu i le 1.94 miliona TEU.

Na faʻaalia e le au suʻesuʻe le faʻateleina o tupe faʻaalu a tagata faʻatau i auaunaga faʻaopoopo i atugaluga e uiga i le tamaoaiga.

I le lua tausaga talu ai, o tupe faʻaalu a tagata faʻatau sa tele lava i luga o oloa faʻatau.Ina ua uma ona feagai ma le tuai o le sapalai i le 2021, o loʻo faʻaputuina e le au faʻatau oloa suʻesuʻega i le amataga o le 2022 ona latou te fefefe e ono mafua ai le tuai o le taulaga poʻo le 2021.


Taimi meli: Ian-30-2023